Alumínium Ajtó, Ablak és Nyílászáró rendszer

Az ALUPROF alumínium nyílászáró rendszerei sok különböző fajtájú ajtó és ablak beépítését teszik lehetővé a felhasználástól és a különféle betöltött funkcióktól, esztétikától, hőszigeteléstől, betörésvédelmi, füstgátlósági vagy tűzgátlást illető elvárásoktól függően. Vannak közöttük hőszigetelés nélküli alumínium rendszer konstrukciók, melyek beltéri válaszfalak és alumínium ajtók (MB-45, MB-45 Office, MB-EXPO, MB-80 Office), vagy erkélyek építésére szolgálnak (MB-23P), valamint olyan megoldások, melyek hőszigetelt profilokon alapulnak (MB-86, MB-60, MB-70, MB-59S). A hőszigetelő rendszerek jelentős része "HI" verzióban kapható, mely jellegzetessége, hogy az alkotóelemekben speciális szigetelőanyag van, ami csökkenti a hővezető-képesség együtthatóját.  

A cég ajánlatai közül a legjobb hőszigetelő konstrukcióval rendelkező nyílászáró alumínium rendszer az MB-104 Passive, amelyben anyagát és műszaki tulajdonságait tekintve innovatív megoldásokat alkalmaztak. Ez az ALUPROF S.A. egyik fő ajánlata, s tökéletesen beleilleszkedik az energiatakarékos és passzív építészeti áramlatba, valamint a PHI Darmstadt Passzívház Intézet tanúsítványaival is rendelkezik.  

Megfontolásra érdemes kínálatot nyújtanak az alumínium ablak- és ajtórendszereken belül az ún. panelajtók, amelyek a legmagasabb hőszigeteléssel bíró rendszerekben elérhetők, valamint az alumínium nyílászárók.

Az ALUPROF rendszereiben nem csak a leggyakrabban alkalmazott nyílásmódú (kitárható vagy bukó) alumínium rendszer szerkezetek kaphatók, hanem elérhetők az  MB-77HS és MB-59HS emelő-toló teraszajtók, a MB-59 Slide, MB-Slide/MB-Slide ST tolóablakok és –ajtók, a „Pivot” forgóablakok, kifelé nyíló alumínium ablakok (pl. MB-59S Casement, MB-70 Casement) vagy konkrét homlokzati megoldásokhoz kialakított ablakok, mint például az  MB-60EF. Az ajánlatok között meg lehet találni ezeken kívül: